Massagepraktijk MAASTRICHT

Kinesiotaping

 
Behandeling bij o.a.

C.O.P.D.
Hooikoorts
Zwangerschap ( & misselijkheid)
Bekkeninstabiliteit
Carpaaltunnel syndroom
Achillespeesklachten
Spierklachten
Hoofdpijn
Etc. Etc.

MET ANDERE WOORDEN:
KINESIOTAPING IS DE BEHANDELING BIJ NAGENOEG ALLE KLACHTEN EN ONGEMAKKEN.

Wat is precies de Kinesio tapemethode?
De Japanse arts Dr. Kenzo Kase heeft de Kinesio tapemethode ontwikkeld, nadat hij zijn studie in de Verenigde Staten had voltooid. De Kinesio tapemethode verschilt fundamenteel van de gangbare methoden van tapen en bandageren. Met deze methode wordt namelijk niet alleen beoogd een stabiliserend effect op gewrichten te bereiken, ze is ook bedoeld om de spierfuncties en de revalidatievoordelen van lymfedrainage te stimuleren. De Kinesio tapemethode wordt al door duizenden artsen en therapeuten wereldwijd toegepast en de recensies zijn erg positief. Deze methode kan in de praktijk een aanvulling zijn op de huidige behandelingsmethoden.
Het Kinesio tapesysteem bestaat uit diverse verschillende technieken waarmee patiënten of atleten op zeer effectieve wijze kunnen worden behandeld.
Wat is de werking van deze tape methode?
Vier hoofdfuncties:
· Geeft steun aan spieren,
· Verwijdert oedeem,
· Activeert endogeen, analgetisch systeem,
· Corrigeert gewrichten en weefsel.
Hoewel de Kinesio tapemethode al 20 jaar bestaat is het gebruik er van voornamelijk de laatste vijf jaar explosief gestegen. Er zijn in Japan ongeveer 1500 gediplomeerde tape-instructeurs werkzaam en jaarlijks worden er ongeveer 5,5 miljoen patiënten met Kinesio Tape behandeld. In 1995 werd de Kinesio tapemethode in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Tegenwoordig wordt Kinesio Tape en de Kinesio Tapemethode overal in de VS gebruikt in ziekenhuizen, klinieken, universiteiten, scholen en in de profsport.
Wat houdt de Kinesio tapemethode in?
De Kinesio tapemethode heeft de wereld van de sportgeneeskunde en -revalidatie stormenderhand veroverd. Sinds de Kinesio tapemethode door Dr. Kenzo Kase is ontwikkeld heeft deze methode de norm gesteld voor tapen en bandageren. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale, gepatenteerde tape voor de behandeling van spierblessures en lymfoedeem. Nadat de Kinesio tapemethode in 1995 was ingevoerd in de Verenigde Staten, werd de methode al gauw opgemerkt en verwelkomd door artsen die het systeem beschouwden als de sleutel naar het verlenen van een complete klinische behandeling. Parallel aan ontwikkelingen overzee ontdekte kort daarna de sportwereld de voordelen van deze tapemethode. De methode en de tape zijn 24 uur per dag effectief en de therapeutische constructie kan meerdere dagen worden gedragen. Kinesio Tape wordt over en rondom de spieren aangebracht om steun te geven aan spieren of om spiercontractie tegen te gaan.


Bij de eerste techniek wordt ondersteuning van de spieren gekoppeld aan een optimale bewegingsvrijheid. Hierdoor kan een persoon actief blijven terwijl diens spieren functioneel worden ondersteund. Bij de tweede techniek worden overbelasting en contractie bestreden en wordt 24 uur per dag vochtafvoer (oedeem) gestimuleerd. De laatste techniek wordt doorgaans gebruikt in het acute stadium van revalidatie. Tenslotte kan een groot aantal correctietechnieken worden toegepast bijvoorbeeld bij een myofasciaal pijnsyndroom, lymfoedeem en tracking (bijvoorbeeld knieschijf). Kinesio Tape kan eveneens worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen waaronder cryotherapie, hydrotherapie en elektrische stimulatie.
Om optimale resultaten te behalen met deze unieke Kinesio tapemethode heeft Dr. Kenzo Kase Kinesio Tape ontworpen, een elastische bandage van topkwaliteit. Kinesio Tape kan 3 tot 4 dagen worden gedragen zonder dat er huidirritatie ontstaat. Ook bij intensieve spierarbeid of tijdens een hydrotherapie ontstaan geen huidproblemen. De tape wordt door lichaamswarmte geactiveerd en laat geen residu achter na verwijdering. Kinesio Tape is latexvrij, gepatenteerd en goedgekeurd door de FDA. Kinesio Tape heeft een elasticiteit van 140% wat overeenkomt met die van de huid en de spieren. !
De bandages rekken in de lengte en breedte en volgen elke beweging zonder te gaan knellen of verschuiven. De patiënt kan vrij bewegen terwijl de tape zorgt voor ondersteuning en stabiliteit. Voor een optimaal resultaat dient Kinesio Tape tenminste 30 minuten voor aanvang van de activiteit te worden aangebracht. Zo kan de op warmte reagerende tape zich instellen op de lichaamstemperatuur en zich optimaal vasthechten. Kinesio Tape wordt veelvuldig gebruikt in combinatie met klinische toepassingen voor bijvoorbeeld patella femoraal, Shinsplints, fascitis plantaris, carpale-tunnelsyndroom, rotatorcuffsyndroom, enz.
Kinesio Tape is duurder dan gewone sporttapes, maar door de hoge kwaliteit en gebruikswaarde worden de extra kosten meer dan terugverdiend. Sinds de introductie van de Kinesio tapemethode in Nederland en Duitsland zijn er al een groot aantal behandelaars, die gebruik maken van Kinesio Tape en de resultaten zijn fantastisch. Iedereen die met de methode en de speciale tape werkt komt tot dezelfde conclusie: het is eenvoudig toe te passen en de resultaten zijn verbazingwekkend snel en goed.